Με την αναπροσαρμογή των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης Καυσίμων το φυσικό αέριο γίνεται ακόμα πιο συμφέρουσα λύση για θέρμανση. Ενώ σε όλα τα υπόλοιπα καύσιμα ανεβαίνουν οι φόροι, για το φυσικό αέριο προορίζεται για οικιακή χρήση από 1,5 ευρώ που είναι σήμερα, διαμορφώνεται στα 0,30ευρώ/GigaJoule. Αυτό σημαίνει αυτόματα μια σημαντική ελάφρυνση για το ελληνικό νοικοκυριό, που χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο για θέρμανση αντί για πετρέλαιο.

Το φυσικό αέριο ακόμα και με τις τρέχουσες συνθήκες, με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης  στο 1,5ευρώ/GigaJoule,εξοικονομεί περίπου 31% σε σχέση με το πετρέλαιο. Με την αναπροσαρμογή του ΕΦΚ στα 0,30ευρώ/GigaJoule η “ψαλίδα”θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, διαμορφώνοντας την εξοικονόμηση στο 38% περίπου.

Επιπροσθέτως, το πετρέλαιο θέρμανσης θα γίνει ακόμα ακριβότερο με διαμόρφωση του ΕΦΚ από 230 ευρώ σε 280 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, δηλαδή περίπου αύξηση 6 λεπτά το λίτρο στην τιμή λιανικής.

Επιπλεόν τιο φυσικό αέριο συμφέρει και για τις λοιπές χρήσεις στο σπίτι, όπως η θέρμανση του νερού. Σήμερα είναι στο 74% φθηνοτερο σε σχέση με τη χρήση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα και με την αναπροσαρμογή του ΕΦΚ θα φτάσει το 78% εξοικονόμηση για ζεστό νερό στο σπίτι όλη τη μέρα.