Απαερωτης DiscalSlim της Caleffi

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  1. Αυτονομη και συνεχη εξαερωση απο τα κυκλωματα θερμανσης , μεχρι το επιπεδο των μικρων φυσαλιδων(αργη, συνεχη απαερωση).

  2. Η ειδικη εσωτερικη του διαμορφωση εξαλειφει τις μικροφυσαλιδες με πολυ χαμηλη πτωση πιεσης.

  3. Η κυκλοφορια του απαερωμενου νερου επιτρεπει στα συστηματα να λειτουργουν σε βελτιστες συνθηκες  χωρις κανενα θορυβο, διαβρωση τοπικη υπερθερμανση η μηχανικη βλαβη.

  4. Τα ρυθμιζομενα εξαρτηματα του το καθιστουν ιδανικο για εγκατασταση τοσο σε οριζοντιες οσο και σε καθετες σωληνωσεις.

  5. Εξοπλισμενο με ενα υγροσκοπικο καπακι ασφαλειας για την αποφυγη καταστροφικηων διαρροων.

  6. Αυτη η ειδικη σειρα συμπαγων απαερωτων ειναι καταλληλη για εγκατασταση κατω από το λέβητα , τόσο σε χάλκινους όσο  και σε χαλυβδινους σωλήνες.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η ειδικη εσωτερικη του διαμορφωση του DISCASLIM μειωνει την πτωση πίεσης στο ελάχιστο.Το εσωτερικο σχήμα εκτρεπει ένα μέρος της ροης εντος του θαλαμου απαερωσης.Στο εν λόγω θάλαμο η ροη επιβραδυνεται και χωριζεται απο τα πτερυγια που υπαρχουν στους δευτερογενης θαλαμους που προκαλουν τις καταλληλες αναταραξεις.Χαρη σε αυτους τους μινι στροβιλους οι μικροφυσαλιδες αερα που υπαρχουν στη ροη διαχωριζονται , συλλεγονται στο κατω μερος του θαλαμου και αφου ενσωματωθουν με τις μεγαλυτερες φυσαλιδες ανεβαινουν προς τα πανω μεσα απο τους αγωγους αποστραγγισης που βρισκονται στην πλευρα του πλωτηρα. Αφου φτασουν στην κορυφη της βαλβιδας οι συσσωρευμενες φισαλιδες σπρωχνουν τον πλωτηρα προς τα κατω , ανοιγοοντας ετσι τη βαλβιδα εξαερισμου και εκκενωνοντας το συσσωρευμενο αερα.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

ΥΓΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΚΑΠΑΚΙ

Η αρχη λειτουργιας του υγρσκοπικου καλυμματος βασιζεται στις ιδιοτητεςτων ινων κυτταρινης που αποτελουν το μηχανισμο στεγανοποιησης.Ο ογκος των δισκων αυξανεται κατα 50%οταν ερχονται σε επαφη με το νερο, κλεινοντας ετσι τη βαλβιδα.Αυτο αποτρεπει τυχον ζημια σε περιπτωση διαρροης νερου.

ΤΕΧΝΟΠΟΛΥΜΕΡΕΣ

Ο απαερωτης ειναι κατασκευασμενος απο ενα τεχνοπολυμερες ειδικα επιλεγμενο για εφαρμογες θερμανσης και ψυξης.Τα κυρια χαρακτηριστικα του τεχνοπολυμερες ειναι:

  1. μεγαλη αντοχη σε παραμορφωση, διατηροντας παραλληλα καλη τελικη επιμηκυνση
  2. καλη αντοχη στη διαδοση ρωγμων
  3. πολυ χαμηλη απορροφηση υγρασιας για συνεπη μηχανικη συμπεριφορα
  4. υψηλη αντοχη στη τριβη που προκαλειται απο συνεχη ροη μεσου
  5. οι επιδοσεις διατηρουνται σε σχεση με τη μεταβολη της θερμοκρασιας
  6. συμβατοτητα με γλυκολη και προσθετα που χρησιμοποιουνται σε κυκλωματα

Αυτα τα χαρακτηριστικα του βασικου υλικου μαζι με την καταλληλη διαμορφωση των πλεον καταπονημενων περιοχων , επιτρεπουν τη συγκριση με τα μεταλλα που τυπικα χρησιμοποιουνται στην κατασκευη των απαερωτων.