Unical– Τοποθέτηση λέβητα υγραερίου

Το χειμώνα που μας πέρασε η εταιρεία μας τοποθέτησε λέβητα υγραερίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής  στα Γρεβενά. Ο λέβητας υγραερίου αποτελέι την  καλύτερη λύση σε οικήματα που έχουν την δυνατότητα τοποθέτησης μεγάλης δεξαμενής και δεν υπάρχει παροχή φυσικού αερίου, καθώς είναι πολύ οικονομικότερο από το πετρέλαιο.

Ο λέβητας που χρησιμοποιήθηκε ηταν ο KONe της Ιταλικής εταιρείας Unical ο οποίος είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένος στην Ιταλία, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας. Ο KONe έχει αυτόματη βαθμονομηση. Τοποθετήθηκαν σώματα fankoil για γρήγορη απόδοση στο χώρο. Ο λέβητας τοποθετήθηκε εσωτερικά για προστασία με προσθήκη πιστοποιήμενου αντιψυκτικού υγρού που δεν προκαλέι φθορές στο σύστημα.

Η δε δεξαμενή ενταφιάστηκε για καλύτερη προστασία από τυχόν δολιοφθορές αλλά και για επιτεύξη της βέλτιστης αισθητικής του προαύλιου χώρου.

Η επιλογή τους να αλλάξουν το λέβητα πετρελαίου με λέβητα υγραερίου, αποδείχθηκε σωτήρια κίνηση για τη θέρμανση τους καθώς τους πρόσφερε μεγαλύτερη και γρηγορότερη απόδοση με κόστος μειωμένο κατά 50% σε σχέση με το πετρέλαιο.